• +38

Залиште свій номер телефону, наші менеджери зв'яжуться з Вами в найближчий час.

  • +38

(044) 392-03-99

пн-пт: 9:30 - 19:00
сб: 10:00 - 17:00

Кошик (0)

Знижка 8% до кінця місяця - vodavdom.ua

Статті

Зворотний осмос - за і проти

Преимущества обратного осмосаОсмосом називають властивість води протікати від слабкого розчину солі до концентрованого. Відповідно зворотним осмосом стали називати систему, яка навпаки пропускає воду від концентрованого сольового розчину до слабшого. Така система очищення води спочатку використовувалася лише для того, щоб зробити з солоною (морської) води – прісну. Сам принцип полягає в тому, що вода проходить (продавлюється) крізь спеціальну мембрану, її називають ще напівпроникної, яка може пропустити через свою структуру тільки молекули води, кисню або ті, що ще менше їх за розміром.

Мембрана не може позбавити воду від летючих органічних сполук хлору і гербіцидів, саме у зв'язку з тим, що їх молекули менше осередки осмотичної мембрани. Тому всі представлені на ринку водоочистки зворотньоосмотичні системи, додатково оснащені простими вугільними фільтрами.

Те, що система зворотного осмосу здатна видалити 99 % забруднень, є її безумовною перевагою перед іншими фільтраційними системами. Однак не можна не сказати про те, що на мембрані затримуються абсолютно всі мінерали і солі, присутні у воді. Таким чином, вода, яка виходить в результаті очищення, є демінералізованою, що не можна назвати корисним для здоров'я людини. Навпаки, повна відсутність солей і мінералів в питній воді вимиває з організму корисні елементи, що може стати початком важких захворювань.

Якщо робити вибір між водою в пляшках або використанні системи зворотного осмосу, то друге – однозначно краще. Як правило, бутильована вода є очищеної саме осмотическим способом, хоча не завжди на пляшці вказується джерело або спосіб очищення води. Навіть якщо проводити допитливі дослідження, то виникають ситуації, коли виробник не може дати жодних зрозумілих пояснень про якість вмісту пляшки. Самостійно очищати воду у домашных умовах до абсолютно чистого стану, куди надійніше саме фільтром зворотного осмосу.

Серед рекомендацій з поліпшення смакових і підвищенню корисних якостей води, пропущеної через осмос, можна зустріти такі як: додаткова мінералізація вже очищеної води; регулювання раціону харчування таким чином, щоб мінерали і корисні речовини в організмі поповнювалися в достатній мірі.

Є, однак, думка, згідно з якою, організм людини сам в змозі регулювати рівень вмісту солі і вода, отримана методом зворотного осмосу, не може якось суттєво вплинути на це. Зваживши всі «за» і «проти» споживачеві залишається лише зробити свій вибір.

 

Коментарі (0)

Для додавання коментарів зареєструйтесь або зайдіть у свій аккаунт.