(044) 334-51-20
Замовити дзвінок

Введіть Ваш номер телефону

Вам незабаром зателефонують

Часті питання про воду

16 липня 2021

Чи чули ви колись приказку: «Легко наче випити склянку води»? Справді, така дія дуже проста, але водночас надзвичайно важлива та необхідна. Більшість людей вживають воду для того, щоб просто втамувати свою спрагу. Та мало хто знає, що вода - це речовина, яка здатна регулювати температуру тіла, підтримувати еластичність шкіри та транспортувати до органів всі важливі речовини. І це лише основні процеси, які виконує вода у нашому організмі. Тому важливо знати як і в якій кількості потрібно пити воду для того, щоб вона була для нас корисною і не тільки втамовувала спрагу, але і допомагала у різних життєдіяльних процесах.


Ми відповіли на 5 найпопулярніших питань про воду:

1. Скільки води потрібно випити протягом дня? Це питання є найбільш поширеним. Дослідження показали, що дорослій людині в середньому потрібно вживати 1,5-2 л води на день. Але існує індивідуальна добова норма для кожної людини 1 кг/30 мл води.

2. Коли найкраще пити воду? Найефективніше пити воду зранку протягом 10 хвилин після пробудження. Такі дії запустять організм та виведуть шкідливі шлаки. Далі корисно пити воду дозовано протягом дня, невеликими порціями.

3. Якої температури вода найкраща для пиття? Охолоджена вода чудово втамовує спрагу. Проте найкраще пити воду кімнатної температури. Якщо говорити про ранкове пиття тоді найбільше підходить тепла вода. Вона сприятиме хорошому травленню протягом всього дня.

4. Чим корисне додавання лимонного соку у воду? Додайте до ранкової води сік лимона і це допоможе вам:

  • Зміцнити імунітет. Цитрусові містять велику кількість вітамінів груп А, В, С, Р та такі речовини як залізо, цинк, магній, кальцій.

  • Очистити кров. Лимонний сік допоможе знизити рівень цукру в крові.

  • Стабілізувати стан нервової системи.

  • Покращити стан шкіри. Вітамін А, який міститься у лимоні, перешкоджає виникненню зморшок.

  • Прискорити метаболізм. Лимонний сік розщеплює жири та покращує роботу травної системи.

5. Чи можна замінити воду іншими напоями? Жоден інший напій не може замінити воду. Нестача питної чистої води загрожує зневодненням та розвитком багатьох захворювань. Вода має унікальну структуру, яка допомагає нашому організму безперебійно працювати. Кава чи алкогольні напої ніколи не втамують спрагу так як вода. Крім того, організм втратить ще більше рідини, адже кава є досить сильним діуретиком.

В будь-якому випадку, лише чиста вода принесе здоров'я та молодість вашому організму. Тому не забувайте фільтрувати воду перед її вживанням. У магазині vodavdom.ua ви знайдете фільтри для води, які допоможуть вам споживати воду з користю для себе. Якість та приємні ціни вас здивують.