(044) 334-51-20
Замовити дзвінок

Введіть Ваш номер телефону

Вам незабаром зателефонують

  • Фільтри для води 💧
  • Корисні матеріали
  • Необходимость воды во время занятий спортом

  • Необхідність води під час занять спортом

    12 липня 2016
    У фундаменті, на якому будується людське благополуччя і щастя, в числі найважливіших «цеглинок», безумовно, можна назвати здоров'я. І абсолютно мають рацію ті, хто намагається зберегти цей дар як можна довше. Головною складовою здорового способу життя є спорт або регулярні фізичні навантаження. Щоб заняття дійсно пішли на користь, а не нашкодили, важливо знати деякі нюанси і дотримуватися нескладних правил. Наприклад, поговоримо про той питной режим, якого варто дотримуватися під час тренувань.

    Немає таких обмінних процесів в нашому організмі, де б не брала участі вода. Людина може навіть не здогадуватися, що багато що з його нездужань може бути пов'язане або з неправильним режимом вживання води, або із зневодненням організму. Під час занять спортом людина може втрачати від 1-го до 3-х літрів рідини. Від таких параметрів як температура навколишнього повітря, інтенсивність навантаження і вага, залежить те, який обсяг води витратить організм в процесі занять. Найбільша частка води виводиться за допомогою потових залоз, частково за допомогою дихання. Організм починає працювати в посиленому режимі, намагаючись забезпечити мозок і м'язи необхідною кількістю кисню.

    Активні речовини спрямовуються до наших органів та тканин в посиленому темпі і процес виведення шкідливих речовин значно прискорюється. Тому дуже важливо в цей момент підтримати водний баланс, щоб дати можливість організму «обслужити» всі ці процеси.

    Крім того, починає в посиленому режимі працювати серце. Це відбувається через те, що втрати рідини роблять кров в'язкою. Тут слід очікувати масу неприємних наслідків у вигляді запаморочень, кисневого голодування, втрати координації. Виходить, що про користь фізичних навантажень уже не можна говорити. Щоб уникнути зневоднення організму важливо правильно пити воду. Рекомендований режим може бути приблизно таким:
     
    • 200-400 мл води випивати за годину до початку тренування. Відбувається свого роду «розігрівання» організму;
    • Важливо знати, що за одне заняття норма води, що випивається – 1 літр. В основному це повинно складати 0,5-1 літри, що залежить від сили фізичного навантаження і темпу занять;
    • Пити позначену вище кількість води потрібно маленькими ковточками з інтервалом в 10-15 хвилин;
     
    Для бажаючих схуднути: не можна ставати заручником стереотипу «зайва вода – зайва вага», оскільки це зовсім не так. Саме контрольоване споживання води стане активним і головне здоровим соратником у боротьбі із зайвою вагою.