(044) 334-51-20
Замовити дзвінок

Введіть Ваш номер телефону

Вам незабаром зателефонують

  • Фільтри для води 💧
  • Корисні матеріали
  • Ультрафиолетовое очищение воды

  • Ультрафіолетове очищення води

    29 липня 2021

    Ультрафіолетове очищення води - це інноваційний, безреагентний метод очищення води за допомогою ультрафіолетових хвиль середньої довжини (250-270нм). Принцип роботи такий: ультрафіолетова лампа випромінює хвилі, які проникають через товщу води, руйнуючи бактерії, віруси та патогенні мікроорганізми. Уф-пристрої, які використовуються під час знезараження води, складаються з корпусу (камери) трубчастої форми, всередині якого знаходиться ультрафіолетовий випромінювач. Корпус являє собою порожнистий циліндр, виготовлений з нержавіючої сталі. В середині корпусу знаходиться кварцовий рукав з самою уф-лампою. Ультрафіолетове випромінювання утворюється в колбі внаслідок взаємодії парів ртуті і електромагнітних розрядів. Всі системи ультрафіолетового знезараження мають у своєму складі кварцовий чохол, який захищає випромінювач при знезараженні води, перешкоджає проникненню до випромінювача вологи, а також запобігає хімічні і механічні впливи. Ультрафіолетове знезараження це досить ефективний та зручний спосіб очищення, під час якого не руйнується молекулярна структура води.

    Очищення води ультрафіолетом має ряд переваг, а саме:

    • Висока якість знезараження. Ультрафіолетове випромінювання вбиває до 99,9% бактерій та мікроорганізмів, в тому числі збудники холери, гепатиту, тифу чи дизентерії. 

    • Безпечний у використанні. Уф-знезараження не вимагає реагентів, тому не змінює хімічних властивостей води. Під час знезараження лампа руйнує ДНК мікроорганізмів, які присутні у воду. Через це вони втрачають здатність до репродукції та гинуть. В результаті, ми не отримуємо токсичних відходів під час обробки води. Саме тому така технологія вважається екологічної та безпечною для людини і довкілля.

    • Доступні для всіх. Ультрафіолетові пристрої не дорогі та доступні. Сьогодні на ринку можна знайти багато різноманітних установок для очищення води методом ультрафіолетового випромінювання, проте лише перевірений виробник надасть високу якість очищення. У магазині vodavdom.ua ви можете знайти уф-лампи та уф-установки найкращої якості .

    • Простота у використанні. Усі прилади з уф-випроміненням укомплектовані датчиками та системою безпеки, що забезпечує безперебійну роботу та легкість при налаштуванні. 


    Проте варто зазначити, що такий спосіб очищення має обмежене застосування. Знезараження ультрафіолетом використовують лише після механічного та хімічного очищення води. Тобто він вважається додатковим способом дезінфекції, а не основним.