(044) 334-51-20
Замовити дзвінок

Введіть Ваш номер телефону

Вам незабаром зателефонують

Міфи про воду

29 липня 2021

Вживаючи воду у правильній кількості, ми забезпечуємо собі хороший настрій, високу активність, міцне здоров'я та відмінне самопочуття. На різних сайтах можна знайти безліч інформації про те, як правильно пити воду так, щоб вона приносила нам тільки користь.

Існує досить багато поширених міфів про воду. Як довіритись усім твердженням? Спростуємо популярні міфи про вживання води разом.

1. Правило восьми стаканів. Запам'ятайте, не потрібно пити більше чи менше води ніж цього вимагає ваш організм. Що робити, якщо ви проживаєте у достатньо вологій місцевості і вам просто не хочеться пити? Або якщо на вулиці спекотно і вам хочеться пити більше? Завжди відштовхуйтеся від своїх відчуттів. Також у цьому питанні важливу роль відіграє маса тіла людини. Мініатюрна дівчина з вагою 50кг і статний чоловік з вагою 90кг потребуватимуть різний об’єм споживання води. Якщо все ж орієнтуватися на норми, тоді випивайте 30мг/1кг маси тіла.

2. Під час схуднення потрібно пити менше води. Це зовсім не так. Вода стимулює обмін речовин, виводить шлаки та токсини. Також допомагає знизити апетит, що чудово підходить для тих хто старається не переїдати та скинути зайві кілограми. Ми набираємо вагу під час переїдання, а не споживання води. Слід відзначити, що в цьому випадку варто знайти золоту середину, адже нестача рідини загрожує зневодненню, а надмірне пиття - набряком. Звичайно вода це не жироспалююча рідина, випивши якої ви відразу схуднете. Але порушений водний баланс тим більше не допоможе вам, а лише нашкодить.

3. Не можна пити воду під час їжі. Зазвичай ми просто не встигаємо випити достатню кількість води протягом дня і відшкодовуємо цю воду, запиваючи нею їжу. Запам'ятайте, запивати їжу водою можна. Останні дослідження показали, що коли ми вживаємо воду лише поза основними прийомами їжі, то ще більше наражаємо себе на зневоднення. Головне пити чисту та негазовану воду, їсти по мало, не поспішати і тоді ви не відчуватимете важкість чи здуття після прийому їжі.

4. Чим більше води вип’єш, тим краще. Ні в якому разі це твердження не може бути дійсним. Існує навіть таке поняття як «водна інтоксикація» або ще «гіпергідрація». Зовнішні симптоми гіпергідрації, дуже схожі до стану сп'яніння. У такому випадку порушується водно-сольовий обмін в організмі, викликаний надлишком води. Робота мозку загальмовується і людина відчуває запаморочення і нудоту.

5. Вода омолоджує організм. Насправді вода лише надає шкірі еластичності та відновлює колір обличчя під час зневоднення, але аж ніяк не омолоджує організм. Тому пити зайву воду, щоб виглядати на декілька років молодшим не варто, адже це зовсім не допоможе. 

6. Не має різниці, яку воду пити. Від якості води залежить рівень життя і здоров'я кожної людини. Тому надзвичайно важливо відноситись відповідально до якості води, яку споживаємо. Домішки присутні у воді, загрожують нашому самопочуттю. Вживання неочищеної води небезпечне різними захворюваннями.


Для того, щоб забезпечити собі доступ до високоякісної води, встановіть хорошу водоочисну систему. Магазин vodavdom.ua пропонує великий вибір систем очищення для вашого дому. Споживайте воду, в якості якої ви впевнені на всі 100% і будьте здоровими.